habilitats intel·lectuals i conducta adaptativa

La intel·ligència és una capacitat mental general,que inclou el raonament, la planificació, la resolució de problemes, el pensament abstracte, la comprensió d’idees complexes, l’aprenentatge ràpid i l’aprenentatge de l’experiència. La intel·ligència no és simplement aprendre dels llibres, o una habilitat acadèmica restringida o l’habilitat de passar un test. Més aviat, reflecteix una capacitat més àmplia i profunda per comprendre els nostres entorns -entendre’s, donar sentit a les coses o resoldre el que s’ha de fer. D’aquesta manera, el concepte d’intel·ligència representa un intent de clarificar, organitzar i explicar el com i el per què els individus són diferents en les seves habilitats per entendre idees complexes, adaptar-se de manera efectiva als seus entorns, aprendre en l’experiència, ocupar-se en formes diferents de raonament i superar obstacles a través del pensament i de la comunicació.

La conducta adaptativa és un grup d’habilitats conceptuals, socials i pràctiques que les persones han après per tal de funcionar en les seves vides diàries. Les limitacions en algunes habilitats adaptatives sovint es donen juntament amb fortaleses en altres àrees d’habilitats adaptatives i s’han de comprovar dins el context dels entorns comunitaris i culturals típics dels companys d’edat i relacionades amb les necessitats individualitzades de suports.

Les limitacions en la conducta adaptativa afecten tant a la vida diària com a la capacitat de respondre als canvis de la vida i a les demandes ambientals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s