què és la paràlisi cerebral infantil ?

Terme utilitzat per descriure un grup de diversitats funcionals motrius produïdes per un dany al cervell de l’ infant que poden ocórrer en el període prenatal, perinatal o  postnatal.

Hi podem trobar diferents tipus de patologies amb causes diferents i amb  pronòstic variable depenent del grau d’ afectació i extensió de la lesió al cervell. Al tractar-se d’una lesió cerebral no inclou altres causes de trastorn motor (lesió medular, de sistema nerviós perifèric). No és progressiva i si de caràcter persistent causant un deteriorament variable de la coordinació del moviment, amb  la incapacitat posterior del nen per mantenir postures normals i realitzar moviments normals, conduint llavors a altres problemes  ortopèdics, per la qual cosa s’ha de prevenir des del primer moment .

Al produir-se en una etapa en que el cervell es troba encara en desenvolupament  interfereix en la correcta maduració del sistema nerviós inclús sense  que l’ infant  tingui una experiència prèvia del moviment voluntari. Tanmateix, al no haver-hi especificitat de funcions i gràcies a la neuroplasticitat  permetrà que àrees no lesionades del cervell supleixin la funció d’ aquelles zones lesionades i s’estableixin vies suplementàries de transmissió. Aquesta neuroplasticitat  del sistema nerviós serà més efectiva quan la lesió sigui focal i molt menys probable quan sigui generalitzada.

Les causes es classifiquen d’acord a  l’ etapa en que s’ha donat el dany a aquest cervell que s’està formant, creixent  i desenvolupant. Es  classificaran com a  causes prenatals, perinatals o postnatals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s