juguem?

Títol La Bomba
Objectiu Potenciar l’habilitat motriu bàsica.
Desenvolupament L’educador indica a tot el grup que segui al terra formant un cercle i es tria a un jugador per a que es quedi al centre. El jugador situat al centre començarà a comptar de l’u al deu en veu alta i amb els ulls tancats. La resta de jugadors, hauran de passar-se l’objecte (la bomba). Quan el jugador del centre compti fins a 10 haurà de cridar: “Bomba” i el jugador que en aquell moment tingui l’objecte passarà al centre del cercle.
Núm. Participants Màxim 15 jugadors
Materials Un saquet de sorra, pilota o similar.

 

Títol Els paquets
Objectiu Potenciar l’habilitat motriu bàsica.
Desenvolupament En un espai ampli (sala polivalent, gimnàs o pati) l’educador donarà la següent consigna: “Paquets de … (un número). Aquesta consigna indicarà als jugadors que han d’agrupar-se en el número que ha dit l’educador el més ràpidament possible. Aquell jugador que quedi sense paquet o bé el darrer paquet que es formi haurà de sumar un punt de penalització. Perd aquell que tingui més punts.
Núm. Participants Màxim 15 jugadors
Materials No es necessita material

 

Títol Els massatges
Objectiu –       Potenciar la consciència d’un mateix a través dels massatges.

–       Afavorir la comunicació amb els alumnes amb diversitat funcional cognitiva.

Desenvolupament S’haurà de crear un ambient agradable (apagar els llums i posar música relaxant de fons). Dividim el grup en dos subgrups del mateix nombre de persones: en un primer moment els participants d’un subgrup faran massatges i els altres el rebran. En la segona part de l’activitat s’intercanviaran els papers. Els alumnes que reben el massatge es col·loquen sobre el matalàs en una posició còmoda i a partir d’aquí i mitjançant un massatge amb pilotes de diferents textures experimenten noves sensacions adquirint consciència del seu propi cos. Al mateix temps, es pot aprofitar la situació per afavorir la comunicació entre els participants..
Núm. participants Tantes parelles com vulguem
Materials Un matalàs, pilotes petites de diferents textures i música tranquil·la i relaxant.

 

Títol Bombolles de sabó
Objectiu – Potenciar la mobilitat dels alumnes davant una tasca concreta.
Desenvolupament Els alumnes han d’estar asseguts al terra en forma de cercle, en cas de no poder fer-ho, poden seure en cadires. L’educador haurà de realitzar bombolles de sabó amb la intenció de despertar la curiositat dels alumnes i que aquests hagin d’aixecar-se i atrapar les bombolles de sabó per la sala  abans que toquin el terra.
Núm. participants Grup reduït d’alumnes. Aquesta és una activitat pensada per alumnes amb un grau alt de discapacitat psíquica.
Materials Sabó i un utensili per realitzar bombolles de sabó.

 

Títol La presó
Objectiu – Promoure la consciència espacial.
Desenvolupament Els jugadors s’agafen de les mans formant un cercle i es tria a un d’ells perquè es col·loqui al centre del cercle. Els jugadors situats dins del cercle han d’aconseguir sortir-ne en un temps determinat, per exemple, un minut. Es considera que has escapat de la presó si tens tot el tronc fora del cercle. Quan un jugador aconsegueix sortir del cercle algú altre l’haurà de substituir. Perquè sigui més àgil el canvi de persona, es pot marcar un torn seguint el sentit de les agulles del rellotge a partir del primer jugador triat. El joc finalitza quan tots els alumnes han estat al centre del cercle i han intentat “escapar-se” de la presó.
Núm. participants A partir de cinc jugadors.
Materials No es necessita material

 

Títol Matar
Objectius –          Promoure la capacitat de reacció i el control de l’espai.

–          Potenciar el treball en equip.

Desenvolupament Dividim el grup en dos subgrups del mateix nombre de persones. A terra, marquem un espai de joc, un camp; normalment delimitat per dos quadrats, un per a cada equip. Dins de cada quadrat es col·loquen els equips. El joc es tracta d’eliminar poc a poc els components de l’equip contrari, l’equip que es quedi sense cap jugador, perd. Es tracta doncs, que amb la pilota a les mans i sense poder-se moure, s’ha de tirar de manera que toqui a una persona i toqui al terra (mai primer al terra i després a la persona ); llavors aquest jugador en direm que està mort. Estar mort no és el mateix que estar eliminat, ja que aquest jugador, una vegada l’han tocat, agafa la pilota i se’n va darrera de l’altre equip, de manera que l’equip que ha aconseguit matar quedaria encerclat. Aquests jugadors, podran agafar la pilota si surt fora o simplement si la pilota els hi arriba, en el cas que aquests matin a algú, automàticament se salven i tornen a l’espai de joc per seguir jugant normal. Si es tira la pilota contra algun jugador i aquesta no toca al terra perquè l’ha agafat el mateix, o un altre, no està mort, se segueix jugant. Es guanya quan un equip mata a tot l’equip contrari
Núm. participants Màxim 30 jugadors.
Materials Una pilota amb cascavells, una corda i cinta adhesiva
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s