malaltia mental en la infància i l’adolescència

Els problemes psíquics també apareixen en els nens i adolescents, i poden pertorbar el seu desenvolupament i un harmònic pas cap a la vida adulta. Poden anar des de les conseqüències de petites disfuncions subjectives familiars, fins a malalties greus que afecten al nen o adolescent.

Si bé, al llarg de tota aquesta etapa és possible que apareixin trastorns psíquics, hi han alguns moments d’especial vulnerabilitat. Això pot passar per moments evolutius especials, o bé per situacions personals, o de l’entorn singular que augmenten la vulnerabilitat.

Són d’especial atenció els esdeveniments sorgits en la primera infància i en l’adolescència, dos moments evolutius que per les implicacions que tenen en el desenvolupament psíquic, han de ser objecte d’especial atenció. Les alteracions que poden sorgir en aquestes dues etapes, poden indicar un trastorn de la salut mental.

Per exemple, durant la primera infància és quan es poden detectar trastorns mentals greus, com l’autisme i psicosis infantils, o bé retardaments específics del desenvolupament.

En l’etapa adolescent és quan poden aparèixer trastorns psicòtics, trastorns de l’alimentació, trastorns greus de conducta i consum de tòxics.

A continuació us adjuntem l’enllaç d’una entrevista al Dr. Lluís San Molina, director de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Salut mental_ entrevista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s